MOSTRADELLEIDA Comunicación

Acuerdo entre la CCMA y el Ayuntamiento de Lleida y el Centro Latinoamericano de Lleida para la promoción de la Mostra

10/05/2019

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida han signat un acord de col·laboració per difondre i promoure les activitats de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebra a la ciutat de Lleida i que enguany arriba a la 25a edició. 

Segons aquest acord, que té una durada de dos anys, els mitjans de la CCMA promouran i difondran les activitats de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que aquest any arriba a la 25a edició i que tindrà lloc entre el 6 i el 13 de juny a la ciutat de Lleida.

En aquest 25è aniversari, la Mostra comptarà amb les Seccions Oficials de Llargmetratges, Curtmetratges i Documentals, així com les habituals Sessions Especials i les Matinals infantils. Durant la inauguració del certamen, el dijous 6 de juny,  es concediran els  Premis d’Honor de la Mostra, els Premis Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català i el Premi Ángel Fernández Santos.

Organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya té com a objectiu promoure la cinematografia llatinoamericana a l'Estat Espanyol i, alhora, apropar la cultura dels diferents països llatinoamericans als assistents al certamen, a través de les projeccions i dels diferents actes paral·lels. Així mateix, la Mostra també vol reconèixer i premiar els millors treballs cinematogràfics realitzats per llatinoamericans a tot el món, principalment aquells produïts exclusivament a Llatinoamèrica o en coproducció amb altres països, així com servir de pont per a la distribució a l'Estat Espanyol i a Europa de produccions fetes per llatins.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l’educació, la creació i la innovació.

ccma.cat

Sant Joan Despí, 9 de maig del 2019