Cinema per a joves

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Programa 2011 - Cinema per a joves

Dreaming Nicaragua (Nicaragua-EUA-Espanya)

Dreaming Nicaragua (Nicaragua-EUA-Espanya)

Direcció: Marcelo Bukin
Producció: Fabretto Foundation, Tula Films. Inc
Guió: Marcelo Bukin
Fotografia: Marcelo Bukin, Jens Hilgenda
Música: Leonardo Martinelli, Marcelo Katz, Mario Sacasa
Muntatge: Juan Leguizamón
Any: 2010
Durada: 60’

“Dreaming Nicaragua” és un retrat líric de la vida de 4 joves submergits en condicions d’extrema pobresa a Nicaragua. Un professor d’art viatger proporcionarà als quatre insòlits protagonistes un ambient segur on expressar els seus pensaments més recòndits. Quan pinten, els nens transformen per un moment les tensions de la seva realitat en un món de somnis i idees. A pesar de la seva lluita per la supervivència en unes condicions socials molt adverses, en el documental hi cap el sentit de l’humor, la sorpresa i l’esperança.

“Dreaming Nicaragua” lyrically portrays four children’s lives submerged in extreme poverty in Nicaragua. A traveling art teacher provides a safe arena for our four unlikely protagonists to express their innermost thoughts. When painting, the children momentarily escape the stresses of their reality into a world of dreams and ideas. In spite of their struggle for survival within tragic social conditions, this film is full of outstanding humor, surprise and hope.

fabretto

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, celebra enguany la quarta edició de la secció dedicada als joves. “Cinema per a joves” pretén ser una proposta de reflexió i anàlisi sobre realitats diferents a la que vivim en la nostra ciutat. És mitjançant el cinema documental que volem descobrir aquestes altres realitats que, tot i existir, moltes vegades ens són desconegudes. La veritat que transmet aquest gènere cinematogràfic permet conéixer i entendre el món que ens envolta alhora que ens ajuda a desenvolupar una mirada crítica sobre el nostre entorn. Aquest any es podrà veure “Dreaming Nicaragua”, un documental que retrata la dura vida de quatre nens immersos en la pobresa en aquell país. Tot i les condicions amb què han de viure, ells i les seves famílies, afronten les circumstàncies adverses amb força i esperança.

defensora dels drets del infants i adolescentsLa Paeria

Tornar amunt