Premi d'honor: EDUARDO BLANCO

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Programa 2012 - Premiats

Eduardo Blanco

Va néixer a la Ciutat de Buenos Aires enmig del fum i el tango dels seus cafès portenys. De pares espanyols, oncles espanyols, avis espanyols, a excepció d'ell, tots espanyols. Els seus primers passos els va donar a l'adolescència quan els seus pares van decidir que era hora de començar a caminar i el van fer fora de casa. Era un humil venedor de llibres quan va ingressar en el Conservatori Nacional d'art dramàtic. Va participar en obres de la talla de "Macbeth", "Sueño de una noche de verano" i "Otelo" tot i que, lamentablement, no li esqueien. Va treballar en una particular versió de "Juegos a la hora de la siesta", ja que succeïa a les nou de la nit. El títol de l'obra simbolitzava metafòricament el fet que mentre els actors jugaven a l'escenari, el públic dormia a platea. Després de participar en diverses obres va descobrir que aquella no era la seva vertadera vocació. "És hora de dedicar-se al cinema", es va dir, i, immediatament va començar a treballar a la boletería del cine del seu barri. Ha vist fins ara una innombrable quantitat de pel·lícules en les quals s'ha vist reflectit, "El hijo de la novia", "Luna de Avellaneda", "Conversaciones con mamá", les quals li van permetre somniar. Somnia amb treballar a Hollywood i amb un monstre de dos caps que el persegueix per tal de menjar-li el dit petit de la mà esquerra. Per al proper any està encarant el seu projecte més ambiciós: anar-se'n del país, compta per a fer-ho amb el recolzament inestimable de tot el seu públic.

Eduardo Blanco
Actor

Filmografia
Any Títol i Director/a
2011 El Pozo. De Rodolfo Carnevale
2010 Una Mujer Sucede. De Pablo Bucca
2010 180°. De Fernando Kalife
2010 La vida empieza hoy. De Laura Mañá
2009 Una hora más en Canarias. De David Serrano
2009 Pájaros muertos. De Guillermo Sempere y Jorge Sempere
2008 Naranjo en flor. De Antonio González-Vigil
2005 Un minuto de silencio. De Roberto Maiocco
2005 Tapas. De José Corbacho y Juan Cruz
2004 Dolores de casada. De Juan Manuel Jiménez
2004 Luna de Avellanada. De Juan José Campanella
2004 Conversaciones con mamá. De Santiago Carlos Oves
2004 Detrás de la imagen. De Lichu Musso
2001 El hijo de la novia. De Juan José Campanella
2000 Aunque tú no lo sepas. De Juan Vicente Córdoba
1999 El mismo amor, la misma lluvia. De Juan José Campanella

Tornar amunt