Premi d'honor: JAUME BALAGUERÓ

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Programa 2012 - Premiats

Jaume Balagueró

Jaume Balagueró va néixer a Lleida el 3 de novembre de 1968. Va estudiar Ciències de la Informació a la facultat de Bellaterra i va arribar a exercir de periodista a Ràdio Hospitalet. Amb un estil propi, Jaume Balagueró ha merescut un sòlid reconeixement nacional i internacional. Part d'aquest èxit es deu a la seva òpera prima "Los sin nombre", pel·lícula aplaudida unànimement per públic i crítica, i a la taquillera "Darkness", que va reunir a un repartiment internacional de luxe encapçalat per Ana Paquin, Lena Olin, Iain Glen i Giancarlo Gianini.

"Darkness" es va estrenar amb gran èxit a Espanya i a la resta del món, incloent els Estats Units, on va recaptar 25 milions de dòlars, aconseguint una fita història per al cinema espanyol en el mercat internacional.

El seu tercer llargmetratge, "Frágiles", fou protagonitzat per actors del calibre de Calista Flockhart, Elena Anaya i Richard Roxburgh i es va estrenar al festival de Venècia el 2005. D'aquesta manera es va convertir en un èxit de taquilla en nombrosos països.

El següent projecte de Balagueró, "Para entrar a vivir", va passar també pel Festival de Venècia el 2006. Aquesta pel·lícula formava part de la sèrie de Películas para no dormir, produïda per Filmax Entertainment i Estudios Picasso per a Tele 5.

El 2007 Balagueró dirigeix la seva pel·lícula "REC", amb Manuela Velasco de protagonista. L'èxit de crítica i públic van acabar de donar-li fama i el van convertir en un dels directors de referència del panorama nacional i internacional. Dos anys després va presentar la segona part: "REC 2".

"Mientras duermes", la seva última pel·lícula, estrenada a l'octubre de 2011, ha aconseguit més de 500.000 espectadors i s'ha considerat com la gran triomfadora en l'última edició dels premis Gaudí.

Filmografia
Any Títol
2011 Mientras duermes
2009 [REC]2
2007 [REC]
2006 Para entrar a vivir
2005 Frágiles
2002 Darkness
1999 Els sense nom

Tornar amunt