Sud-amèrica, el fil que ens recorda la vida

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Activitats 2013 - Activitats Paral·leles 2013

Sudamèrica

No sé on vaig sentir que la vida és allò que passa mentre anem fent plans. Així, sense fer-ne gaires, l’Aneta i jo ens vàrem passar l’any 2010 recorrent el continent Sud-americà, deixant que els seus quaderns de dibuix i la meva càmera captessin tot allò que els nostres ulls veien i les nostres ànimes sentien.

D’aquest viatge n’és fruit aquesta selecció d’imatges i també el llibre titulat “Yo, Tú, Nosotros, Todo”.

Aquestes fotografies volen parlar-li a la teva ànima, per tal de fer-ne sorgir aquelles espurnes que la nostra societat ha deixat enrere en aquesta cursa de final incert que fa que estem malmetent el planeta on vivim.

Com transmetre la puresa d’aquest infinit continent quan segurament res no podrà substituir el viure a la selva envoltat de vida? O el restar en silenci al cim d’un volcà andí?

Si baixem una mica el ritme de les nostres vides i comencem a escoltar-nos, més enllà d’aquesta matèria en la qual vivim endinsats, quelcom començarà a desprendre una tènue brillantor.

És un fil daurat que tot ho uneix. És aquell fil que connecta els avis amb els joves, els animals, els humans, les nostres ànimes amb la Mare Terra.

És allò que per un instant et rebel·la una forma capriciosa en un núvol o que ajuda al vent a xiuxiuejar que tot és perfecte tal com està, que hem de deixar de competir per començar a compartir.

Francesc Garreta

Tornar amunt