Premi d'honor: CARLOS SORIN

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Activitats 2015 - Premis

Carlos Sorín

Carlos Sorín va néixer a Buenos Aires l'any 1944. Va estudiar Cinematografia a la Universitat de La Plata i va debutar com a assistent de director encara que principalment es va dedicar a la publicitat. La seva ópera prima fou «La pel·lícula del rey», que va obtenir el Lleó de Plata en el Festival de Venècia de 1986, el Goya a la millor pel.lícula de parla hispana i el Primer Premi Coral del Festival del Nuevo Cine Latinoamericano de l'Havana entre altres premis. Després del rodatge de «Eterna sonrisa de New Jersey» -protagonitzada per Daniel Day Lewis-, l'any 1989, es va dedicar un altre cop a la publicitat durant més d'una dècada . Va tornar amb força al cine amb "Historias mínimas" (2002), una pel.lícula que va tenir una àmplia repercussió i que va guanyar el Premi Especial del Jurat del Festival de San Sebastián, a més d'un nou Goya. Dos anys més tard arribaria «Bombón, el perro» (2004), guardonada, entre altres, amb el Premi de la Crítica Internacional del Festival de San Sebastián i el Premi al Millor Director del Festival de Guadalajara (Mèxic). La seva següent pel.lícula fou "El camino de San Diego" (2006) reconeguda també a San Sebastián amb el Premi Especial del Jurat i guanyadora del Segon Premi Coral del Festival del Nuevo Cine Latinoamericano de L'Havana. L'any 2009 va estrenar "La ventana" , amb la qual fou reconegut amb el premi FIPRESCI del Festival de Valladolid (Seminci). Aquests últims anys ha estrenat dues pel.lícules més; l'any 2011 estrenava "El gato desaparece" i l'any 2012 "Dias de Pesca", ambdues amb destacades trajectòries en Festivals Internacionals i premiades en diferents categories, com de fet moltes altres pel.lícules, per l'Academia de las Ciencias i las Artes Cinematográficas de Argentina i l'Associació de Crítics d'Argentina.

Filmografia
Any Títol
2012 Días de pesca
2011 El gato desaparece
2009 La ventana
2006 El camino de San Diego
2004 Bombón – el perro
2002 Historias mínimas
1989 Eterna sonrisa de New Jersey
1985 La película del rey
Director de fotografia
1972 La Nueva Francia
1971 La familia unida esperando la llegada de Hallewyn
1971 El adentro
1970 Este loco verano

Tornar amunt