Documentar: de la Idea a la pantalla

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Activitats 2015 - Activitats Paral·leles

Documentar: de la Idea a la pantalla
“El viaje de Mazin” (2004) Dir.: Fèlix Merino

Quin procés he de seguir per transformar una idea en un documental preparat per a ser emès en una pantalla comercial? Quins aspectes tècnics, de realització, equip humà, producció i distribució he de tenir en compte abans d'apretar el "REC"?

És molt car? És rendible?

D'entre les moltes especialitats del Periodisme, el documental és un gènere dels més apassionants ja que representa la síntesi de moltes disciplines. Tothom som capaços de tenir una gran idea per tal de realitzar un documental però no tothom podem arribar a produir-lo. Cal complir uns requisits mínims abans de començar a treballar.

Fèlix Merino, cofundador de la productora ZOOM (1997), especialitzada en la realització de reportatges i documentals, explicarà els aspectes bàsics a tenir en compte a nivell de guió, formats, pla de treball, pressupost, financiació i distribució de documentals.

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya ha programat dos documentals de Fèlix Merino en edicions anteriors: "El Viaje de Mazin" (2004) i "La Boda de Rita" (2012). Ambdues obres són les úniques peces realitzades per freelances espanyols sobre les conseqüències de la invasió d'Iraq. Poden veure's a: www.agenciazoom.com

La sessió tindrà una durada d'una hora i està dirigida a alumnat interessat en aquest camp.

Tornar amunt