Cloenda 2015

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Activitats 2015 - Inauguració Clausura

la Seu Vella

La cloenda de la 21a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya se celebrarà, per primer cop en la trajectòria del certamen, a la nau central de la Seu Vella de Lleida. Sempre ha estat el desig de la Mostra, col·laborar amb diferents equipaments culturals de la ciutat i, havent assolit aquest objectiu amb molts d'ells, ens faltava incorporar un dels grans espais del nostre patrimoni històric i cultural. Celebrant la cloenda a la catedral també volem contribuir amb el nostre petit gra de sorra a posar en valor, més encara, si cal, la importància d'aquest monument, i en general, de tot el conjunt del Turó. I, així, ser partíceps també del suport que totes les institucions hi estan dedicant per tal que, tant de bo en un futur proper, el turó de la Seu Vella esdevingui Patrimoni de la Humanitat.

En la cerimònia de cloenda es recordaran els guanyadors de les diferents Seccions Oficials i tindrem l'oportunitat de gaudir d'un concert de música tango amb la cantant Sandra Rehder acompanyada de grans músics argentins com Gustavo Battaglia, Claudio Constantini i Horacio Fumero. Serà molt especial per a la Mostra poder tancar aquesta edició en aquest espai privilegiat de la ciutat. Esperem que aquesta col·laboració sigui només l'inici d'un llarg recorregut compartit entre el Consorci del Turó de la Seu Vella i la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya.

Finalment, volem agrair el suport de totes les institucions representades al Consorci del Turó de la Seu Vella i a Casa Amèrica Catalunya per poder fer possible aquesta iniciativa.

Sandra Rehder

Sandra Behrer

Cantant argentina resident a Barcelona. És una de les veus destacades del tango actual i ha participat en nombrosos festivals internacionals. Va començar els estudis musicals (guitarra clàssica) el 1986 amb el maestro Arturo Quinteros. Des del 1997 estudia cant, eutonia, expressió corporal i interpretació musical. A Barcelona ha seguit classes de cant a L'Estudi amb Montserrat Benet. Entre els seus nombrosos espectacles destaquen "Intensotango" (2007) i "Tribut a Astor Piazzolla" (2012) tots dos a L'Auditori Nacional de Catalunya. El 2009 es va incorporar al quintet de Silvio Zalambani "Grup Candombe". Ha participat com a veu solista al V London International Tango Festival acompanyada pel quintet "El Després" de Víctor Hugo Villena. El 2010 va fer una gira de 20 concerts per tota Espanya per "Diversons" (Obra Social La Caixa). Ha editat sis discos, l'últim dels quals és "Umbrales" (Nómada 57, 2014) amb Gustavo Battaglia.

Gustavo Battaglia

Gustavo Bataglia

Guitarrista i compositor nascut a Buenos Aires, 1967 i resident a Barcelona. S'acosta a la guitarra als 4 anys en l'ambient d'una família de músics, aprenent els seus primers acords del seu germà Gabriel i dels seus oncles guitarristas. Va començar a estudiar guitarra clàssica amb el professor José Luís Merlín, i cursos d'harmonia, composició i rítmica sobre música folklòrica sud-americana amb el guitarrista peruà Lucho González. Realitza una intensa labor com acompanyant de cantants de tango. Forma part de diverses agrupacions com ara "Trío Argentino de Tango", "Capicúa", "El Entre", "Los Tangos" o "Los Hermanos Battaglia". És constantment convocat com director musical i guitarrista en diversos espectacles de tango de petit, mitjà i gran format (incloent músics, parelles de ball i cantants). Entre els temes instrumentals que ha composat: "Nova Vida" (Tango) i "Saltarina". Ha publicat cinc discos, l'últim del qual és "Tachar nostalgias" (Nuba Records, 2009).

Horacio Fumero

Horacio Fumero

Nascut a Argentina el 1949, va estudiar al Conservatorio Manuel De Falla de Buenos Aires i al Conservatoire Superieur de Musique de Ginebra, Süissa. L'any 1980 es va establir a Barcelona. Des del 1981, és part del trio estable de Tete Montoliu. Al seu currículum consten col·laboracions amb l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona o la Orquesta Sinfónica de Granada. Ha treballat amb artistes com Chano Dominguez, Martirio, Chicuelo, Mayte Martin o Ginesa Ortega. Amb Miguel Poveda va gravar el cd "Coblas del querer", guardonat com a Millor Àlbum de Cançó Espanyola en els Premis de la Música. Ha rebut diferents reconeixements com els premis a la seva trajectòria professional de Jazz entre amics (TVE) 1989, de la Revista Enderroc (Barcelona) al Millor artista Jazz 2006 i ha estat nominat als Grammy amb Adrián Laies. Actualment, és professor de la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i del Conservatori Superior del Liceu de BCN.

Claudio Constantini

Claudio Constantini

Pianista, bandoneonista i compositor, manté una multifacètica carrera musical i internacional que desenvolupa a través de la realització de recitals i concerts de diversa índole i naturalesa estètica. El seu primer disc de piano solista es va llançar l'any 2014 sota el segell IBS Classical com el primer volum de la integran de C. Debussy per a piano. El seu disc "Suite Latinoamericana", amb composicions de la seva autoria en el piano i bandoneón es llança l'any 2015 sota el segell Silvoz (Holanda). Com a bandoneonista, explora música de diferents orígens. Dins del gènere clàssic se'l pot escoltar interpretant com a solista o amb conjunts de càmera un repertori que va des del barroc primerenc fins a la música actual. També fa incursions en el jazz amb el seu propi projecte, el Constantini TangoJazz quintet. Ha estat convidat a impartir classes magistrals en institucions com el conservatori Pietro Mascagni (Italia), Academia Sibelius (Finlandia), Academia pianística Poros (Gràcia), Conservatori de Kuopio (Finlàndia) o Conservatori Superior d'Aragó. Actualment imparteix classes magistrals de piano a l'institut Cedam de Madrid.

Tornar amunt