La Mostra viatja a Buenos Aires

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Cartell de la Semana del Cine Catalan

La Mostra porta el cinema català a l'Argentina Del 30 de novembre al 4 de desembre a la Universitat de Buenos Aires

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que es cel.lebra anualment a Lleida, serà la responsable de presentar a l'Argentina una selecció de llargmetratges catalans en la primera edició de la “Setmana de cine català” que tindrà lloc del 30 de novembre al 4 de gener a la Ciutat Universitària de la FADU. Aquest cicle que es du a terme conjuntament amb l'Institut Ramon Llull de Llengua i Cultura Catalanes i la Casa Amèrica de Catalunya, neix amb la intenció, per part de la Mostra de Cinema Llatinoamericà, de obrir un nou camí en les seves activitats. Fins ara era una porta pel cinema que es feia a l'altre costat de l'Atlàntic per promore'l i exhibir-lo a Europa; pero a partir d'enguany també es vol convertir en promotora de la cinematografia catalana a tota Llatinoamèrica i traslladar, aquest cop a Buenos Aires, un mostrari del cinema que es fa a Catalunya.

 

Aquesta Setmana de Cinema Catalá será presentada pel director de la Mostra de Cinema Llatinoamericá de Catalunya a Lleida, Juan Ferrer i tindrá com escenari el Microcine de la FADU (Facultad de Arquitectura Diseño y Urbanismo) en la Ciudad Universitaria de Buenos Aires. En el cicle hi col.labora també el Instituto Nacional de Cine y Artes Audivisuales de Argentina (INCAA).

Les pel·licules que es projectarán en aquesta primera edició de la “Setmana de Cinema Catalá a Buenos Aires” corresponen a cinc directors que han vist reconeguda, nacional e internacionalment, la seva trajectória en nombrosos festivals i que son, ara mateis, una reprensentaciò prou significativa del bom moment pel que passa el cine a Catalunya en els darrers anys. Els titols que es podrán veure a Buenos Aires, aquests dies, son “Salvador” de Manuel Huerga, amb la que s'enceta la Setmana; “La soletat” de Jaime Rosales; “A la ciutat” de Cesc Gay; “L'arbre de les cireres” de Marc Recha; i “Tres dies amb la familia” de Mar Coll.

Tornar amunt