L'EXPOSICIÓ "MAC, Cartellista" ARRIBA A LA MOSTRA DE CINEMA LLATINOAMERICÀ DE CATALUNYA

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Del 20 de març al 26 d'abril, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida acollirà l'exposició "MAC, Cartellista" del pintor, dibuixant, il·lustrador i cartellista Macario Gómez Quibus (Reus, 1926), més conegut com Mac, en el marc de la 21a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Aquesta exposició ha estat possible gràcies a l'aportació de la producció i els fons documentals de la Filmoteca de Catalunya (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) i la col·laboració de l'IEI (Diputació de Lleida). L'exposició "MAC, Cartellista" - comissariada per Núria Expósito - és la primera vegada que itinera per Catalunya.

Mac ha estat reconegut com l'últim gran cartellista. Més de 4.000 creacions, entre cartells, guies, plomes de premsa i caràtules de vídeo, testimonien les seves grans dots artístiques, que van merèixer el reconeixement de Hollywood.

La Filmoteca, que compta amb, gairebé, un miler de reproduccions de cartells Mac, exhibeix en aquesta exposició una selecció de les seves obres més significatives, títols emblemátics i dissenys singulars a través d'un recorregut per la producció de l'artista. Un trajecte en solitari que durarà 33 anys (des del cartell de Nagana al 1955 fins a El placer de matar, l'any 1988). L'autor deixa darrere seu més de 3.000 cartells cinematorgràfics, peces que han de ser vistes com a obres pictòriques més enllà de simples pòsters de cinema.

Exposició "Mac, Cartellista"

Del 20 de març al 26 d'abril

Lloc: Sala Montsuar, Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). Plaça Catedral s/n. Lleida

Entrada gratuïta

Tornar amunt