L'EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA 'CINEASTES AL SEU LLOC' VISITA LLEIDA PER LA MOSTRA DE CINEMA LLATINOAMERICÀ DE CATALUNYA

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Del 19 d'abril al 13 de maig, la Sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació De Lleida, acollirà l'exposició fotogràfica "Cineastes al seu lloc. Retrats d'Óscar Fernández Orengo", produïda per la Filmoteca de Catalunya. L'exposició s'emmarca en la 24a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, la qual està organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamerocà De Lleida, que tindrà lloc del 20 al 27 d'abril a la ciutat de Lleida.


L'exposició comprèn una col·lecció de 42 retrats realitzats pel fotògraf Óscar Fernández Orengo, en blanc i negre i en format panoràmic que mostren directors contemporanis, des dels més populars fins als més minoritaris, llocs que formen part de la seva vida quotidiana i que tenen una significació especial anivell personal. Aquesta exposició forma part del projecte iniciat el 2001 per Fernández Orengo basat en la creació d'un arxiu fotogràfic documental exhaustiu i únic de cineastes catalans, espanyols i llatinoamericans, en el qual ja ha realitzat tres exposicions prèvies: "A través de mis ojos", "Cineastas contados " (que també es va poderveure a Lleida en el marc de la Mostra de Cinema Llatinoamericà deCatalunya) i "Cineastas contados...de ambos lados".

Segons el mateix Fernández Orengo: "Una de les seves característiques més rellevants és l'elecció de l'espai per part del cineasta, un lloc al que se senti vinculat, sigui el que sigui el motiu. Un carrer o parc que transita habitualment, a casa seva i envoltat de preuats objectes, en el cafè on esmorza o a l'interior d'una llibreria o sala de cinema. Molts dels escenaris on he retratat a un cineasta, amb el pas del temps han estat modificats o han desaparegut per complet. Aquesta realitat reforça la idea del caràcter documental que conté el meu projecte".

Tornar amunt