EN CONTRA DEL VIENTO

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

EN CONTRA DEL VIENTO

Cuba

En contra del viento recull el quefer diari de Marielena, una dona de la comunitat de Providencia, al municipi de Bartolomé Maso, la qual mena una chivichana, que és el transport típic de la regió. Per portar-lo es necessita molta destresa. Marielena s’esforça al màxim per atendre el seu pare i el seu fill, tots dos incapacitats físicament. Una dona s’enfronta el repte de la seva realitat fent veure que cada dia és un regal, vencent la por i el cansament, muntada en una chichiviana. Fa de les seves debilitats fortalesa i viatja per la vida i per la carretera en contra del vent.

LENIA SAINIUT TEJERA LEÓN

Directora

Lenia Sainiut Tejera León (1980). Va nàixer a Granma (Cuba), on viu des d’avui a la ciutat de Manzanillo. La seva mare és mestra i el seu pare enginyer. És llicenciada en Filologia (2002) i en Arts dels Mitjans de Comunicació Audiovisual, en l’especialitat de Direcció de Cine, Ràdio i Televisió (2012). Treballa com a Documentalista, des de l’any 2006, a la Televisió Serrana. Ha estat guionista i directora de més d’una vintena d’obres audiovisuals entre les quals podem destacar el gènere documental.

FILMOGRAFIA: Variaciones de la Primavera, El mundo de Karla, Isla, En contra del viento, i altres.

 

Direcció: Lenia Sainiut Tejera León
Producció: Televisión Serrana, Julio Vega Garcés
Guió: Lenia Sainiut Tejera León
Fotografia: Carlos Rodriguez Fontela
Música: Pedro Espinosa Bernal
Muntatge: Rosaida Rodriguez Yero
Any: 2016
Durada: 27’

PRINCIPALS FESTIVALS I PREMIS:
Festival Internacional de Cine de Gibara (Premi Lucía Millor Curtmetratge Documental i Premi al Millor Curtmetratge Documental de la Federación Nacional de Cineclubes), Convención Internacional de Cine, Radio i Televisión (Premi Documental i Premis Direcció, Guió Original, Fotografia, Banda Sonora i Edició), Caracol UNEAC (Premi Especial del Jurat), CBU (Premi Documental), Festival de Cine Santamareare (Premi Fotografia), Festival Internacional de Cine de La Habana, Latino and Iberian Film Festival at Yale (LIFFY), Whitney Humanities Center de la Universitat de Yale, Kaleidoskop, Festival Internacional de Cine Santiago Alvarez in Memoriam (Tercer Premi Documental).

Tornar amunt